Auteur

Jenny Overman
Equity Analist

Fundementele Analyse Galapagos - Kansrijke ontwikkelpijplijn zorgt voor verbreding van de investment case

dinsdag 23 april 2019

Isin Valuta K/W Div. rend. Duurzaam Technisch Sector
BE0003818359 EUR 33.6 0 Nee Long Gezondheidszorg

Kansrijke ontwikkelpijplijn zorgt voor verbreding van de investment case

Galapagos is een farmaceutisch concern dat zich richt op verschillende medicijnen in verschillende fasen van onderzoek en ontwikkeling. Winstgevende omzet is bij alle medicijnen uit de productenportefeuille nog jaren weg, maar potentie is zeker aanwezig. Galapagos is een moeilijk te waarderen groeibedrijf, met een waardering die is gebaseerd op mogelijke successen. De kaspositie is ruim voldoende om meerdere medicijnen verder te ontwikkelen.

Biotechbedrijf in ontwikkeling

Galapagos richt zich op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor onder andere reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn en andere auto-immuunziekten. Door zich te richten op moeilijk te behandelen ziektes heeft Galapagos een unieke en mogelijk zeer waardevolle onderzoekspijplijn opgebouwd. Het bedrijf bevindt zich in het ontwikkelstadium en heeft nog geen commercieel product. Daarom zijn de onderzoekskosten hoog en boekte het bedrijf in 2018 op een omzet van €317 mln een nettoverlies van €29 mln.

Eerste commerci?le lancering komt dichterbij

Het meest veelbelovende medicijn van Galapagos is filgotinib, tegen reumatoïde artritis (RA) en de ziekte van Crohn. Voor RA is het bedrijf dicht bij de lancering van een medicijn na zeer goede testresultaten. Hiermee maakt Galapagos mogelijk in 2020 de stap van ontwikkelend naar commercieel biotechbedrijf. Sectorgenoot Gilead is mede-ontwikkelaar van het medicijn en zal dus ook in de inkomsten delen. Voor behandeling van de ziekte van Crohn en andere aandoeningen heeft het bedrijf onderzoeken lopen in de laatste ontwikkelfase. Hieruit zijn de komende kwartalen veel interessante testresultaten te verwachten en deze kunnen, bij goed nieuws, de positionering van het bedrijf in de markt helpen verbreden. Deze verzameling van veelbelovende medicijnen maakt Galapagos een aantrekkelijk overnamedoel. Het bedrijf heeft alle avances echter afgeslagen en wil liever op eigen kracht groeien.

Bedrijfsresultaat 4e kwartaal 2018

Over het vierde kwartaal rapporteerde Galapagos een omzet van €113 mln (+128% jaar-op-jaar) en een nettowinst van €14 mln. De dit kwartaal ontvangen betaling van AbbVie voor zijn onderzoek naar therapieën voor taaislijmziekte zorgde voor het beter dan verwachte resultaat. Na goede testresultaten voor filgotinib zal het bedrijf zich de komende kwartalen richten op goedkeuring door de Amerikaanse FDA zodat het product in 2020 naar de markt gebracht kan worden. Het andere grote project van Galapagos richt zich op atopisch eczeem. In de tweede helft van het jaar zal partner Novartis besluiten of dit onderzoek een nieuwe fase in kan. Voor 2019 rekent Galapagos op een operationeel verlies van zo’n €330 mln, een verdubbeling ten opzichte van dit jaar. Dit was in lijn met eerdere schattingen van het bedrijf en analisten.

Productontwikkeling kansrijk, maar risico's blijven aanwezig

Goede cijfers. De verwachte verdubbeling van het operationele verlies is niet verwonderlijk, gezien de veertig lopende onderzoeken en de kosten van de commerciële introductie van filgotinib. De resultaten uit het laatste onderzoek waren goed, en de weg naar een introductie in 2020 lijkt vrij. Hiermee wordt Galapagos een commercieel actief biotechbedrijf. Gezien de sterke ontwikkelpijplijn is Galapagos echter meer dan alleen filgotinib en testresultaten zullen de komende kwartalen de waarde van de ontwikkelpijplijn verder verduidelijken. Gezien de negatieve winstgroei zijn de aandelen van Galapagos lastig te waarderen. Solide onderzoeksresultaten bevestigen de kansrijke ontwikkelpijplijn en de voortekenen voor filgotinib zijn zeer positief. De kans op een tegenvaller blijft bij medicijnontwikkeling echter altijd aanwezig.

Kansen:

  • Meerdere kansrijke medicijnen in verschillende fasen van onderzoek.
  • De financiële bijdrage van Gilead biedt ruime financiële mogelijkheden om extra studies naar nieuwe medicijnen op te starten.
  • Het belangrijkste product van Galapagos, filgotinib, heeft de potentie om een groot (financieel) succes te worden.

Risico's

  • Er is geen garantie dat de medicijnen die momenteel in ontwikkeling zijn, worden ontwikkeld tot een commercieel succes.
  • De waarderingen van biotechbedrijven in het algemeen staan onder druk. Ook de politieke discussie over medicijnprijzen in de VS helpt niet mee.

Technische Analyse

Deze technische analyse is opgesteld door Bas Heijink. Voor dit aandeel geldt een Long-opinie. Onder het stoplossniveau van 78,5 verandert onze opinie. Het koersdoel ligt bij 113,5. Let op: technische analyse verschilt sterk van fundamentele analyse. Daarom zal deze technische analyse regelmatig afwijken van de fundamentele analyse. ING maakt voor het beheer van haar beleggingsstrategieën vooral gebruik van fundamentele analyse.

Duurzame Analyse

Dit bedrijf is geen onderdeel van het duurzaam beleggingsuniversum. Binnen zijn sector is het een achterblijver (NFI -) op het gebied van duurzaamheidsbeleid. Er zijn geen uitsluitingscriteria van toepassing vanwege ongewenste bedrijfsactiviteiten en/of controversieel gedrag. Deze duurzaamheidsbeoordeling is van Jochen Harkema en Peter Tros, analisten duurzaam beleggen bij het ING Investment Office en staat los van de fundamentele analyse.

Sprinters Long

Naam Hefboom Bied Laat % Dag Watchlist Trade
Sprinter BEST Long 223,77 op Galapagos 10,9 2,23 2,25 0,00 % Koop Sprinter
Sprinter BEST Long 196,91 op Galapagos 5,0 4,90 4,92 0,00 % Koop Sprinter

Sprinters Short

Naam Hefboom Bied Laat % Dag Watchlist Trade
Sprinter BEST Short 260,75 op Galapagos 12,5 1,93 1,95 0,00 % Koop Sprinter
Sprinter BEST Short 260,75 op Galapagos 12,5 1,93 1,95 0,00 % Koop Sprinter

Disclaimer

Deze publicatie is opgesteld namens ING Bank N.V., gevestigd te Amsterdam en slechts bedoeld ter informatie. ING Bank N.V. is onderdeel van ING Groep N.V. Deze publicatie is geen beleggingsaanbeveling, geen beleggingsadvies noch een aanbieding of uitnodiging tot koop of verkoop van enig financieel instrument. ING Bank N.V. betrekt haar informatie van betrouwbaar geachte bronnen en heeft alle mogelijk zorg betracht om er voor te zorgen dat ten tijde van de publicatie de informatie waarop zij haar visie in deze publicatie heeft gebaseerd niet onjuist of misleidend is. ING Bank N.V. geeft geen garantie dat de door haar gebruikte informatie accuraat of compleet is. De informatie in deze publicatie kan gewijzigd worden zonder enige vorm van aankondiging. Auteursrecht en rechten ter bescherming van gegevensbestanden zijn van toepassing op deze publicatie. Overneming van gegevens uit deze publicatie is toegestaan, mits de bron wordt vermeld. De waarde van uw belegging kan fluctueren. U kunt uw gehele inleg kwijtraken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. ING Bank N.V. is statutair gevestigd te Amsterdam, handelsregister nr. 33031431 Amsterdam en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten AFM). ING Bank N.V. is onderdeel van ING Groep N.V.

Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld door Jenny Overman, beleggingsanalist, en is uitgebracht door ING Bank N.V. De beleggingsaanbeveling is gebaseerd op betrouwbare bronnen