Waarin kunt u beleggen?

Overzicht voor wie begint met beleggen

U kunt bij ons beleggen in aandelen, beleggingsfondsen, ETF's, Sprinters, obligaties, gestructureerde producten en opties. Wat zijn dat?

Aandelen

Een aandeel is simpel gezegd een stukje van een bedrijf en geeft meestal recht op een deel van de winst (‘dividend’). Een aandeel kan meer of minder waard worden.

Obligaties

Obligaties zijn leningen aan ondernemingen of (semi)overheden waarin u op de beurs kunt handelen. De meeste obligaties geven periodiek rente.

Beleggingsfondsen

Een beleggingsfonds is een verzameling beleggingen, waarvan veel beleggers samen eigenaar zijn. Samen delen ze de kosten, risico’s en opbrengsten.

Opties

Opties zijn afgeleide producten: u handelt niet in de effecten zelf, maar in het recht om ze binnen een afgesproken periode te kopen of verkopen.

Sprinters

Met een ING Sprinter kunt u, net als bij opties, met een hefboom ‘versneld’ inspelen op een door u verwachte koersverandering van een andere belegging.

ETF's / Trackers

Een ‘exchange traded fund’ (ETF) wordt ook wel tracker genoemd. Het volgt zo precies mogelijk de waardeontwikkeling van een index of prijs.

Gestructureerde producten

Een verzamelnaam voor verschillende ‘afgeleide’ beleggingsinstrumenten. Ze kunnen beschermen tegen koersverliezen of zijn juist gericht op rendement.