Auteur

ANP
AFN Nieuws

Oud-topman: particulieren wilden belang KLM

19 apr – 05:37

AMSTERDAM (AFN) - Een groep particuliere investeerders wilde in 2012 een belang van 12 procent nemen in Air France-KLM. Het kabinet hield het plan tegen. Dat zegt oud-topman van KLM Peter Hartman in een interview in vakblad Zakenreis.

Het belang in de luchtvaartgroep had zo'n 250 miljoen euro moeten kosten. Het plan had steun van de topman van luchtvaartcombinatie Air France-KLM in die tijd Jean-Cyril Spinetta en van toenmalig minister van financiën Jan Kees de Jager. Uiteindelijk viel het kabinet en blokkeerde diens opvolger, minister Jeroen Dijsselbloem het plan.

Onlangs nam de Nederlandse overheid zélf een groot belang in Air France-KLM van 14 procent. Hartman gelooft niet dat dat nodig was omdat de positie van Schiphol gevaar zou lopen. ,,Schiphols positie is sinds het samengaan van KLM en Air France alleen maar versterkt."

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.