In verband met de extreme koersbewegingen is het mogelijk dat wij voor sommige Sprinters geen laatkoers afgeven. Het is dan niet mogelijk om deze Sprinters aan te kopen.

Auteur

ANP
AFN Nieuws

AND uitblinker op rood Damrak

16 mei 2019 – 07:56

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs deed donderdag een stap terug. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Beleggers kregen een hoop kwartaalberichten voor de kiezen. Ook bleef het handelsconflict centraal staan nadat de Verenigde Staten maatregelen hebben genomen om de Chinese telecomreus Huawei te weren van de Amerikaanse markt. Op het Damrak was AND een uitblinker na een sterke handelsupdate.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,6 procent lager op 549,81 punten. De MidKap daalde 0,5 procent tot 765,33 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt verloren tot 0,4 procent.

NN Group daalde 1,5 procent bij de hoofdfondsen. De verzekeraar zag de winst in het eerste kwartaal stijgen. KBC Securities verlaagde het advies voor NN. Volgens de analisten waren de onderliggende resultaten teleurstellend. Olie- en gasconcern Shell (min 1,3 procent) noteerde ex-dividend.

Sterk kwartaal

In de MidKap verloor SBM Offshore 0,9 procent. De maritiem oliedienstverlener zette afgelopen kwartaal een hogere omzet in de boeken en handhaafde de prognoses. Verlichtingsbedrijf Signify (min 4,9 procent) noteerde ex-dividend.

Bij de kleinere bedrijven klom Pharming 8,4 procent. De biotechnoloog zag de omzet in het eerste kwartaal flink groeien en boekte meer winst. Op de lokale markt won AND bijna een derde aan beurswaarde na een sterk kwartaal van de kaartenmaker. Detacheerder DPA, die de kwartaalomzet zag dalen, leverde 4 procent in. Euronext klom 2 procent. De beursexploitant boekte in het eerste kwartaal meer omzet.

Britse reisorganisatie

Thomas Cook kelderde in Londen bijna 20 procent. De Britse reisorganisatie waarschuwde in een handelsbericht voor een uitdagend zomerseizoen. Het Britse modehuis Burberry zakte 4 procent na tegenvallende resultaten. Het Franse conglomeraat Bouygues won 2,9 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers. In Brussel daalde KBC 1,3 procent. De Belgische bank en verzekeraar behaalde in het eerste kwartaal minder winst.

De euro noteerde ongewijzigd op 1,1205 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 62,27 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder en kostte 71,98 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.