Auteur

ANP
AFN Nieuws

'Uitkering Fortis-claim onder druk'

18 jun 2019 – 04:32

AMSTERDAM (AFN) - Veel meer beleggers dan gedacht hebben zich aangemeld voor de megaschikking die vijf claimclubs hebben uitonderhandeld met Fortis-rechtsopvolger Ageas. Het zijn er zo veel dat de uitkering vertraging heeft opgelopen en gedupeerden rekening moeten en met een lagere vergoeding dan waar ze na het sluiten van de schikking op rekenden.

Ageas kreeg tot nu toe 270.000 claims binnen, terwijl de Belgische verzekeraar rekende op 175.000 tot 200.000 claims, meldt Het Financieele Dagblad.

Na jaren onderhandelen tussen Ageas en vijf partijen die de voormalige aandeelhouders van Fortis vertegenwoordigen, bekrachtigde het gerechtshof in Amsterdam vorig jaar een megaschikking van 1,3 miljard euro. Door de populariteit van de schikking moeten sommige beleggers er nu rekening mee houden dat hun einduitkering lager uitvalt dan verwacht, denken de Vereniging van effectenbezitters (VEB) en Consumentenclaim, twee van de schikkende partijen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.