Auteur

ANP
AFN Nieuws

AB Inbev blaast beursgang onderdeel af

12 jul – 18:17

HONGKONG (AFN/RTR) - AB InBev, 's werelds grootste bierbrouwer, brengt zijn Aziatische divisie voorlopig niet naar de beurs. Dat laat het Amerikaans-Belgische concern vrijdagavond weten. Eerder op de dag kwam al naar buiten dat de aanstaande beursgang van Budweiser Brewing Company (BBC) niet soepel liep.

De beursgang van BBC stond voor 19 juli op de rol. De onderneming hanteerde bij het aanbieden van de stukken een bandbreedte van 40 Hongkong dollar tot 47 Hongkong dollar per aandeel. Aan potentiële beleggers werd al gestuurd naar de onderkant van deze range. De beursgang van het AB InBev-onderdeel zou bijna 10 miljard dollar opleveren.

Persbureau Bloomberg meldde vrijdagochtend al dat BBC moeite met de beprijzing vanwege een wat zwakke vraag, waardoor er geen "comfortabele prijs" kan worden vastgesteld.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.