Auteur

ANP
AFN Nieuws

Europese beurzen in het groen

9 okt 2019 – 15:52

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag op winst. Berichten dat China bereid is om toch een voorlopig handelsakkoord te sluiten met de Verenigde Staten zorgden voor een hernieuwd optimisme. De handelsgesprekken tussen Washington en Peking worden donderdag hervat. De hoop op een doorbraak in het handelsconflict was de afgelopen dagen juist afgenomen door de oplopende spanningen tussen de twee grootmachten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,5 procent hoger op 565,58 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 821,24 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 1,1 procent. Londen won 0,6 procent, na berichten dat Brussel bereid zou zijn om een concessie te doen in de Ierse grenskwestie, een belangrijk struikelblok in de brexitonderhandelingen.

Biotechnoloog Galapagos voerde de stijgers aan in de AEX met een koerswinst van 2,5 procent, gevolgd door staalconcern ArcelorMittal dat 2,1 procent won. ABN AMRO sloot de rij met een min van 0,9 procent.

Koersen

Takeaway steeg 1,1 procent bij de hoofdfondsen op het Damrak. Het maaltijdbestelbedrijf heeft het aantal verwerkte bestellingen afgelopen kwartaal aanzienlijk zien stijgen. Takeaway profiteerde daarbij van de overname van de activiteiten van Delivery Hero in Duitsland. Het bedrijf verwacht de beoogde fusie met zijn Britse branchegenoot Just Eat (plus 1,2 procent) rond de jaarwisseling af te ronden.

In de MidKap won AMG 4,1 procent en was daarmee koploper. De metalenspecialist koopt titaniumproducent International Specialty Alloys (ISA) van het Amerikaanse Kennametal. SBM Offshore klom 1,1 procent. De maritiem oliedienstverlener heeft een punt gezet achter de langslepende corruptiezaak in Brazilië. SBM betaalt het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras een boete van omgerekend circa 45 miljoen euro. Bodemonderzoeker Fugro was hekkensluiter bij de middelgrote fondsen met een verlies van 1,5 procent.

De euro was 1,0981 dollar waard, tegen 1,0947 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 53,41 dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 59,07 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.