Auteur

ANP
AFN Nieuws

Arcadis leunt op Nederland, VS en Australië

24 okt 2019 – 10:27

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in het derde kwartaal de prestaties verbeterd. De omzet en het bedrijfsresultaat gingen omhoog dankzij "sterke prestaties" in met name Nederland, de Verenigde Staten en Australië. In Azië en Latijns-Amerika zette het herstel voor Arcadis door.

Op de Britse markt had het bedrijf last van brexitonzekerheid. Daardoor worden bouw- en infrastructuurprojecten uitgesteld. Desondanks noemt Arcadis de prestaties daar nog wel "solide". Topman Peter Oosterveer ziet dan ook graag duidelijkheid over het Britse vertrek uit de Europese Unie. "Duidelijkheid is belangrijker dan wat er precies besloten wordt."

Als die duidelijkheid er is zouden de investeringen in bouwprojecten en infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk op korte termijn flink kunnen stijgen. "Dat is een van de scenario's waar we rekening mee houden, dat de overheid flink meer geld steekt in infrastructuurprojecten."

Groot contract

Met zijn digitale oplossingen won Arcadis wel een groot contract voor de Londense metro en trams. Voor openbaarvervoersbedrijf Transport for London gaat de onderneming een systeem opzetten waardoor de efficiëntie van het netwerk wordt vergroot terwijl ook de betrouwbaarheid en frequentie van de metro's en trams toeneemt. Met dit grote contract hoopt Oosterveer ook vooruit te kunnen. Niet alleen zet Arcadis in op digitale oplossingen, ook zou hetzelfde systeem aan andere openbaarvervoersbedrijven kunnen worden aangeboden.

Verder zit er wereldwijd groei in adviesdiensten op het gebied van het milieu. "PFAS staat nu in Nederland volop in de belangstelling, maar wij zijn er wereldwijd al tien, vijftien jaar mee bezig", legt Oosterveer uit. Toch kan de aandacht wel positieve gevolgen hebben voor Arcadis, denkt de topman.

De omzet van Arcadis kwam uit op 642 miljoen euro, een stijging van 5 procent. Zonder de invloed van overnames ging de omzet met 3 procent omhoog. Het operationeel bedrijfsresultaat (ebita) bedroeg 53 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 45 miljoen euro. Arcadis had aan het einde van het derde kwartaal voor 2 miljard euro aan opdrachten op de plank liggen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.