Auteur

ANP
AFN Nieuws

'Goede resultaten voor Arcadis'

24 okt 2019 – 10:35

AMSTERDAM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft in het derde kwartaal boven verwachting gepresteerd, menen analisten van KBC Securities. Ze hielden vast aan hun accumulate-advies, maar verhoogden wel het koersdoel met 2 euro naar 20 euro. Niet alleen de goede resultaten speelden daarbij een rol, maar ook het verwachte afstoten van Arcadis' aandeel in de biogassamenwerking Alen in Brazilië.

De KBC-marktvorsers waren tevreden met de winstmarge en de omzetgroei die Arcadis in de boeken zette. Toch zagen ze ook minpuntjes in het kwartaalbericht. Zo daalde de waarde van het orderboek en werd de verhouding tussen werkkapitaal en vrije kasstroom aangetast door problemen met de implementatie van een cloudsysteem van Oracle. Dat laatste is van tijdelijke aard en dus wegen de positieve punten voor de kenners zwaarder dan de negatieve.

Ook analisten van ING wijzen op de lage vrije kasstroom als gevolg van het cloudsysteem in de Verenigde Staten. Dat Arcadis zegt dat in het lopende kwartaal te kunnen goedmaken, is dan wel weer positief al blijft het opwekken van vrije kasstroom bij Arcadis een heikel punt voor beleggers. Ook de Braziliaanse samenwerking Alen stottert nog. ING heeft een buy-advies met een koersdoel van 22 euro.

Het aandeel Arcadis stond donderdag rond 10.20 uur 0,9 procent hoger op 17,50 euro.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.