Auteur

ANP
AFN Nieuws

Walmart gaat feestdagen in met positieve noot

14 nov 2019 – 13:40

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Walmart trapt het feestdagenseizoen af met een positieve noot. De Amerikaanse winkelketen verhoogde bij de publicatie van zijn derdekwartaalcijfers de financiële verwachtingen voor het hele jaar. Het is niet de eerste keer dat Walmart dit jaar zijn prognoses opwaarts bijstelt.

Met name de onlineverkopen van de onderneming stegen harder dan geraamd. Hier boekte Walmart een omzetplus van 41 procent. Dat toont volgens kenners aan dat Walmart zich knap staande houdt ten opzichte van concurrenten waaronder webwinkelreus Amazon.

Walmart zag de vergelijkbare omzet op jaarbasis met 3,2 procent stijgen. Daarmee deed de onderneming het beter dan verwacht. Walmart trok niet alleen meer klanten, zij gaven in doorsnee ook meer uit in de winkels. Het bedrijf rekent dit jaar nu op een winstgroei, waar eerder werd uitgegaan van een lichte daling.

De groei bij Sam's Club, goed voor 11 procent van de omzet van Walmart, bleef enigszins achter. Hier steeg de vergelijkbare omzet met 0,6 procent. Onder meer de daling van de tabaksverkopen pakten negatief uit voor de opbrengsten.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.