Auteur

ANP
AFN Nieuws

Europese chipbedrijven in beeld na cijfers

15 nov 2019 – 07:53

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Europese chipsector staat vrijdag in de belangstelling van beleggers na cijfers van branchegenoten uit de Verenigde Staten. Onder meer chipmachinemaker ASML en chiptoeleveranciers BE Semiconductors (Besi) en ASM International (ASMI) kunnen in beweging komen op de beurs in Amsterdam.

In de VS overtrof Nvidia de verwachtingen voor het derde kwartaal, maar stelde de chipmaker teleur met zijn vooruitzichten. Applied Materials kreeg de handen van beleggers op elkaar met positieve verwachtingen voor het lopende kwartaal, wat erop kan duiden dat de zwakte in de markt ten einde komt. Onlangs kwam Qualcomm al met een beter dan verwachte omzet naar buiten.

Naast ASML, Besi en ASMI in Nederland zal elders in Europa onder meer worden gelet op Infineon, STMicroelectronics, IQE en AMS.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.