Auteur

ANP
AFN Nieuws

Transavia gaat vliegen vanaf Brussel

3 dec 2019 – 15:29

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia voert vanaf dit voorjaar vluchten uit vanaf Brussel. Vanuit België kunnen reizigers instappen voor bestemmingen in Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Israël en Marokko. De prijsvechter, een onderdeel van Air France-KLM, stationeert vooralsnog twee toestellen en begeleidend personeel op de luchthaven.

Volgens Transavia is de stap naar Brussel onderdeel van een grotere verbeterslag binnen Air France-KLM. Daarmee wordt ook ruimte gemaakt voor extra vluchten op bijvoorbeeld Schiphol, dat aan het maximum van zijn capaciteit zit. Dit is volgens Transavia overigens niet de hoofdreden voor de stap naar België.

Een woordvoerster van Transavia zei dat dit een lichte groei van het netwerk van de maatschappij betekent. Die groei is volgens haar nodig omdat de vraag naar goedkope vliegreizen nog altijd groter is dan het aanbod. Brussel is een manier om te groeien, aldus de maatschappij.

De eerste Transavia-vluchten vertrekken op 30 maart volgend jaar vanaf Brussel. Vooralsnog gaat het om vluchten in de zogeheten zomerdienstregeling. Volgend jaar wordt bekeken of ook in het najaar en de winter gebruikt wordt gemaakt van Brussel.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.