Auteur

ANP
AFN Nieuws

KBC verlaagt advies Aegon

14 feb – 10:23

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities hebben hun advies voor Aegon verlaagd na de teleurstellende jaarcijfers van de verzekeraar. De marktvorsers raden beleggers nu aan hun aandelen even vast te houden. Eerder stond het advies nog op buy.

Aegon ging donderdag na het cijferbericht al stevig onderuit op de beurs. De verzekeraar kampte in de tweede jaarhelft van 2019 met uitdagende marktomstandigheden. Illustratief is volgens KBC dat Aegon zijn iconische wolkenkrabber Transamerica Pyramid in San Francisco verkoopt. "Het tafelzilver verkopen zegt alles", concluderen de analisten.

KBC pleit er ook voor dat Aegon weer elk kwartaal met resultaten komt. De laatste tijd geeft het bedrijf slechts elk halfjaar een cijferupdate, maar dat zou niet handig zijn om dat er nu weinig duidelijkheid en vertrouwen is wat betreft de financiële prestaties.

Het koersdoel bij KBC gaat van 6 naar 4 euro. Aegon noteerde vrijdag rond 10.10 uur 1,9 procent hoger op 3,84 euro.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.