Auteur

ANP
AFN Nieuws

'Ruimte voor uitkeringen aan aandeelhouders bij Akzo'

14 feb – 11:01

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities zien bij AkzoNobel voor de nabije toekomst aanzienlijke ruimte voor het laten terugvloeien van geld naar de aandeelhouders. Dat zeggen de marktvorsers in reactie op de aankondigingen van de verffabrikant op zijn beleggersdag.

AkzoNobel meldde donderdag in de jaren 2021 tot en met 2023 elk jaar harder te willen groeien dan de markt. Het rendement op de verkopen moet in diezelfde periode jaarlijks met 0,5 procent toenemen. Voor dit jaar denkt topman Thierry Vanlancker een rendement van tussen de 14,5 en 15,5 procent te behalen. Vanlancker gaf aan dat AkzoNobel dat volledig op eigen kracht moet doen en geen cadeautjes zal krijgen van concurrenten.

Bij KBC blijft nog wel enige scepsis aanwezig. Zo zijn de analisten voorzichtig aangaande de tot doel gestelde marges. Ze hadden in hun eigen modellen aanvankelijk lagere marges opgenomen dan AkzoNobel zich nu als ambitie heeft gesteld.

Het advies blijft staan op hold, met een koersdoel van 85 euro. Het aandeel AkzoNobel noteerde vrijdag rond 10.40 uur 0,8 procent lager op 87,84 euro.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.