Auteur

ANP
AFN Nieuws

Lagere prijzen zitten AMG in de weg

26 feb – 18:31

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) blijft last houden van de lagere metaalprijzen. Ook het slotkwartaal van 2019 werd door de metalenspecialist afgesloten met een operationeel verlies, mede ook doordat de omzet lager uitviel. Topman Heinz Schimmelbusch zei eerder al dat er sprake was van een nog niet eerder vertoonde prijsval van voor het bedrijf belangrijke materialen. Ook een eenmalige juridische last zat het bedrijf dwars.

AMG sloot het vierde kwartaal van 2019 af met een omzet van 268,6 miljoen dollar. Dat betekende een daling op jaarbasis met ruim een vijfde. Op jaarbasis viel de omzet 9 procent lager uit tot 1,2 miljard dollar. Het operationele verlies over het slotkwartaal bedroeg 7 miljoen dollar, waar een jaar eerder 42,4 miljoen dollar overbleef. Op jaarbasis was het tekort bijna 26 miljoen dollar, tegen een operationele winst van 163,2 miljoen dollar een jaar eerder.

AMG benadrukte dat de overname van International Specialty Alloys (ISA) inmiddels is afgerond. Daarmee versterkt de onderneming zijn positie op de markt voor luchtvaartmaterialen. Ook werd in de voorbije periode met Shell en de Saudische investeringsautoriteit SAGIA een voorlopig contract getekend voor de realisatie van een recyclingfabriek in de Saudische stad Jubail.

Voor dit jaar rekent AMG alles bij elkaar op een verbetering van de winstgevendheid. Het bedrijf stelt zijn aandeelhouders over 2019 een dividend van 0,40 euro per aandeel in het vooruitzicht. Dat is inclusief het interim-dividend van 0,20 euro per aandeel dat in augustus is uitgekeerd.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.