In verband met de extreme koersbewegingen is het mogelijk dat wij voor sommige Sprinters geen laatkoers afgeven. Het is dan niet mogelijk om deze Sprinters aan te kopen.

Auteur

ANP
AFN Nieuws

'Besluit Arcadis is begrijpelijk'

26 mrt – 10:44

AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van advies- en ingenieursbureau Arcadis om te stoppen met het inkopen van eigen aandelen en het dividendvoorstel in te trekken vanwege de coronacrisis is te begrijpen. Dat meldde KBC Securities in een reactie.

Arcadis spreekt van voorzorgsmaatregelen in deze crisistijd. KBC stelt dat de impact van het virus voor Arcadis in het eerste kwartaal waarschijnlijk beperkt zal zijn, maar dat er grote onzekerheid is over het tweede kwartaal, met name wat betreft de situatie in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Gezien de sterke verbetering van de balans in de afgelopen twee jaar is het nu nog onwaarschijnlijk dat de bankconvenanten geschonden gaan worden, maar de zichtbaarheid is beperkt, aldus KBC. Het advies staat op accumulate, met een koersdoel van 22 euro.

ING schat dat Arcadis met het stoppen van het dividend 50 miljoen euro bespaart en met het schrappen van aandeleninkopen nog eens 36 miljoen euro. Met andere ingrepen, zoals het stoppen van alle reizen, worden nog eens tientallen miljoenen bespaard, denkt de bank. ING stelt dat Arcadis de juiste maatregelen neemt in de strijd tegen het coronavirus. Het advies is buy, met een koersdoel van 24 euro.

Het aandeel Arcadis noteerde donderdag omstreeks 10.25 uur een min van 2,3 procent op 14,26 euro.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.