Auteur

ANP
AFN Nieuws

Techinvesteerder Prosus voert resultaten op

29 jun – 18:35

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar een hogere winst en omzet behaald. Dat maakte de in Amsterdam genoteerde onderneming nabeurs bekend.

De omzet steeg met 23 procent naar 21,5 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De handelswinst nam met 16 procent toe tot 3,8 miljard dollar. De kernwinst (core headline earnings) klom met 13 procent tot 3,4 miljard dollar op jaarbasis. Volgens Prosus was bij het Chinese internetconcern Tencent, waarin het bedrijf een belang van 31 procent bezit, een omzetstijging met 21 procent te zien. Daarnaast deed Prosus goede zaken op het gebied van maaltijdbezorging door de coronacrisis.

De netto-kaspositie bedraagt 4,5 miljard dollar en er is nog een ongebruikte kredietfaciliteit van 2,5 miljard dollar. Prosus zegt goed gepositioneerd te zijn om de onzekerheid door de coronacrisis het hoofd te bieden.

Sterke financiële positie

Financieel directeur Basil Sgourdos spreekt van een goede set resultaten, waarbij alle segmenten vooruitgang boeken bij het behalen van financiële en strategische doelstellingen. Volgens hem biedt de sterke financiële positie van het bedrijf ruimte voor verdere investeringen en het najagen van groeimogelijkheden. Topman Bob van Dijk verklaarde er vertrouwen in te hebben dat Prosus goed uit de coronacrisis zal komen en dat waarschijnlijk zal worden geprofiteerd van de verder toenemende ecommerce in de wereld.

Het bedrijf maakte in september vorig jaar zijn debuut op het Damrak. Prosus is de tak voor techinvesteringen van het Zuid-Afrikaanse technologieconcern Naspers.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.