Auteur

ANP
AFN Nieuws

Miljardenverlies voor oliebedrijf Chevron door crisis

31 jul – 14:33

SAN RAMON/IRVING (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse olie- en gasconcern Chevron heeft in het tweede kwartaal enorme verliezen geleden door de sterk gedaalde energieprijzen door de coronacrisis en afschrijvingen op de waarde van bezittingen, waaronder in Venezuela. Het nettoverlies bedroeg 8,3 miljard dollar tegen een winst van 4,3 miljard dollar een jaar eerder.

Exclusief afschrijvingen en andere buitengewone posten bedroeg het verlies 3 miljard dollar. Chevron had ook kosten voor het schrappen van duizenden banen. Bij alle divisies werden rode cijfers geschreven. De totale omzet kelderde naar 13,5 miljard dollar van bijna 39 miljard dollar vorig jaar.

Chevron zei dat er wel voorzichtig herstel is te zien op de oliemarkt, maar denkt dat de resultaten over het derde kwartaal opnieuw geraakt zullen worden door de crisis.

Branchegenoot ExxonMobil leed een verlies van 1,1 miljard dollar in het tweede kwartaal, tegen een winst van 3,1 miljard dollar een jaar eerder. De omzet bedroeg 32,6 miljard dollar tegen 69 miljard dollar vorig jaar. De productie van olie en gas ging omlaag bij ExxonMobil en de kosten werden verlaagd.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.