Auteur

ANP
AFN Nieuws

Wisselend beeld op Europese beurzen

16 sep – 17:57

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen hebben woensdag een wisselend beeld laten zien. De Amsterdamse beurs pakte wel winst op een dag waarop beleggers het rustig aan deden na de winstbeurt een dag eerder. Investeerders keken vooral uit naar het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve, dat nabeurs wordt bekendgemaakt. Ook komt de Fed met nieuwe voorspellingen over de economie, werkloosheid en inflatie in de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,5 procent hoger op 558,43 punten. De MidKap won 1 procent tot 825,42 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt stegen tot 0,3 procent. De Londense FTSE ging 0,4 procent omlaag.

Chemicaliëndistributeur IMCD was met een winst van 9,2 procent de grootste stijger in de hoofdindex op het Damrak. Het bedrijf neemt zijn Indiase branchegenoot Signet over. De aankoopsom werd niet gegeven. Het bedrijf kondigde wel aan 400 miljoen euro te hebben opgehaald met de verkoop van nieuwe aandelen om de overname te bekostigen. Betalingsverwerker Adyen steeg 3 procent na een deal met gezondheidszorg-IT-bedrijf Modernizing Medicine.

Hekkensluiter in de AEX was supermarktconcern Ahold Delhaize met een min van 1 procent. In de MidKap stond vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties bovenaan met een plus van 6,4 procent. Fitnesscentrumuitbater Basic-Fit sloot de rij met een min van 1,3 procent.

Op de lokale markt daalde CM.com 4,9 procent. Het technologiebedrijf haalde bijna 32 miljoen euro op met de verkoop van ruim 2,1 miljoen nieuwe stukken, voor 15 euro per aandeel. De opbrengst zal worden gebruikt voor mogelijke overnames en algemene bedrijfsdoeleinden.

Inditex werd 8,1 procent meer waard in Madrid. Het moederbedrijf van bekende kledingketens als Zara, Bershka en Pull & Bear, heeft in het tweede kwartaal winst geboekt. Bijna alle filialen van de Spaanse onderneming waren in de meetperiode weer open. Wel bleven de opbrengsten achter, omdat klanten door zorgen over corona winkelcentra blijven mijden.

In Frankfurt steeg Lufthansa 1,7 procent. Volgens persbureau Bloomberg denkt de Duitse luchtvaartmaatschappij dat er door de coronacrisis meer banen op de tocht komen te staan dan de al aangekondigde 22.000.

De euro was 1,1835 dollar waard, tegen 1,1848 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 4,1 procent duurder op 39,84 dollar. Brentolie klom 3,6 procent in prijs tot 42,00 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.