Auteur

ANP
AFN Nieuws

Schlumberger beperkt verlies, volledig herstel ver weg

16 okt – 15:03

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse oliedienstverlener Schlumberger verwacht dat het nog een jaar duurt voordat het bedrijf evenveel winst maakt als voor de coronacrisis. De oliereus boekte voor in derde kwartaal weer rij een verlies, al werd dat wel beperkt ten opzichte van het kwartaal ervoor.

Schlumberger boekte het afgelopen kwartaal een nettoverlies van 82 miljoen dollar en de omzet daalde op jaarbasis met ruim een derde naar 5,3 miljard dollar. In het tweede kwartaal werd een verlies geboekt van 3,4 miljard dollar. Het bedrijf kondigde toen aan 21.000 banen te schrappen.

"Het herstel op korte termijn blijft kwetsbaar vanwege het potentieel van opeenvolgende golven van het coronavirus die een aanzienlijk risico kunnen vormen", zei topman Olivier Le Peuch. Volgens hem moet Schlumberger zichzelf opnieuw uitvinden door het coronavirus. De vraag naar olie is flink gedaald sinds het begin van de crisis.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.