Auteur

ANP
AFN Nieuws

Corbion wil CSM-terrein aan provincie en gemeente Breda verkopen

4 nov 2020 – 17:07

BREDA (ANP) - Voedingsconcern Corbion verkoopt mogelijk het CSM-terrein in Breda aan de provincie Noord-Brabant en de gemeente Breda. Met de deal is een bedrag van 21,9 miljoen euro gemoeid.

Financieel directeur Eddy van Rhede van Corbion is tevreden met de voorgenomen deal. "Het betreffende perceel dateert nog uit de geschiedenis van onze voorganger CSM, dat toen nog een belangrijke suikerproducent was." Maar voor het huidige bedrijf Corbion waren er geen ontwikkelmogelijkheden op dit terrein. Van Rhede noemt het daarom "logisch om er afscheid van te nemen". Het betekent ook dat Corbion definitief afscheid neemt van de stad Breda.

Het doel is om het CSM-terrein, samen met andere delen van het centrum, te ontwikkelen tot een grootstedelijk internationaal district. Het zal een multifunctionele invulling krijgen met wonen, werken en ontspanning. Provinciale Staten van Noord-Brabant en de gemeenteraad van Breda moeten nog instemmen met dit voornemen tot aankoop.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.