Auteur

ANP
AFN Nieuws

'VS verbieden investeringen in Tencent en Alibaba niet'

14 jan – 08:08

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Er komt naar verluidt geen verbod op Amerikaanse investeringen in Chinese techbedrijven als Tencent en Alibaba. Beleidsmakers in de Verenigde Staten dachten wel na over stappen tegen de ondernemingen, die verweten wordt banden te hebben met het leger in China, maar tot een verbod op investeringen komt het volgens ingewijden niet.

Het ministerie van Financiën in de VS zou een poging van het Pentagon hebben geblokkeerd om de bedrijven toe te voegen aan zwarte de lijst met bedrijven die banden zouden hebben met het Chinese leger, zo meldde The Wall Street Journal als eerste op basis van ingewijden.

Het is niet voor het eerste dat president Donald Trump Chinese ondernemingen wil aanpakken. Verschillende bedrijven, waaronder techconcern Huawei, staan vanwege vermeende spionagepraktijken al op de zwarte lijst. De laatste tijd worden er steeds meer bedrijven in de ban gedaan.

De president heeft met een nieuw decreet ook al transacties met diverse Chinese apps verboden. Dat raakt onder andere betaalapp WeChat Pay van Tencent. Met zijn beleid zorgt Trump kort voor het aantreden van zijn opvolger Joe Biden voor oplopende spanningen tussen China en de Verenigde Staten.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.