Auteur

ANP
AFN Nieuws

Coronacrisis stuwt winst beursintermediair Flow Traders hoogte in

12 feb – 08:46

AMSTERDAM (ANP) - Beursintermediair Flow Traders heeft in 2020 volop geprofiteerd van de grote onrust op de aandelenmarkten die werd veroorzaakt door de coronacrisis. Door de pandemie werden veel meer aandelen verhandeld en dat is gunstig voor het Amsterdamse Flow Traders. De winst van de zogenoemde flitshandelaar ging daardoor zeer sterk omhoog, net als de omzet.

De netto handelsinkomsten van het bedrijf waren vorig jaar ruim 933 miljoen euro, meer dan een verviervoudiging vergeleken met een jaar eerder. Onder de streep bleef een winst van 464,5 miljoen euro over. Dat was ruim 53 miljoen euro in 2019.

Flow Traders zorgt bij bepaalde beleggingsproducten voor de vraag- en aanbodprijzen en strijkt het tussenliggende verschil als inkomsten op. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van supersnelle computers en slimme software.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.