Auteur

ANP
AFN Nieuws

Ontwikkelaar bedrijventerreinen CTP gaat naar Amsterdamse beurs

4 mrt – 08:50

AMSTERDAM (ANP) - De ontwikkelaar van bedrijventerreinen CTP gaat naar de beurs in Amsterdam. Het in Nederland gevestigde bedrijf, dat Tsjechië als belangrijkste markt heeft, wil via de uitgifte van nieuwe aandelen tot zo'n 1 miljard euro ophalen om verder te kunnen groeien.

CTP heeft de afgelopen tijd flink geprofiteerd van de snelle groei in het onlinewinkelen. Het bedrijf heeft onder meer logistiek vastgoed in zijn portefeuille zitten, maar ook kantoorpanden. In Nederland is alleen het hoofdkantoor van de houdstermaatschappij gevestigd, de activiteiten van CTP gebeuren verder allemaal in het buitenland.

"We begonnen ons eerste project net buiten Praag en zijn nu, 22 jaar later, de grootste logistieke eigenaar en ontwikkelaar in de Centraal- en Oost-Europese regio", vertelt de Nederlandse oprichter en directeur Remon Vos. Volgens hem zijn de vooruitzichten voor logistiek vastgoed wereldwijd zeer aantrekkelijk. En door de corona-uitbraak is de populariteit van shoppen via het internet nog meer toegenomen, benadrukt hij.

Omstandigheden op de financiële markten

Naar verwachting vindt de gang naar het Damrak al over enkele weken plaats. CTP geeft aan voor de precieze tijdsplanning de omstandigheden op de financiële markten in de gaten te houden. In eerste instantie kunnen enkel institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, zich inschrijven voor de beursgang.

Er gingen al langer geruchten dat de onderneming een stap naar de aandelenbeurs overwoog. Afgelopen jaar betrad CTP al de obligatiemarkt. Het bedrijf heeft inmiddels voor meer dan 1,5 miljard euro aan zogeheten groene obligaties uitgegeven.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.