Auteur

ANP
AFN Nieuws

'Recordomzet voor supers in paasperiode'

7 apr – 18:25

DIEMEN (ANP) - De paasperiode betekende topdrukte voor de supermarkten. Volgens marktonderzoeker Nielsen waren de supers in de week voor Pasen goed voor een omzet van 974 miljoen euro. Daarmee is het vorige record van 915 miljoen euro dat vorig jaar in de boeken werd gezet verbeterd.

Nielsen benadrukt dat Pasen vorig jaar enkele weken na het ingaan van diverse coronamaatregelen viel. Nederlanders moesten thuisblijven terwijl veel horeca nog bezig was met het opstarten van bijvoorbeeld afhaalmogelijkheden. Dit jaar was de horeca ingespeeld op Pasen, met ontbijt-, lunch- en maaltijdboxen. Dat qua supermarktomzet toch een record werd behaald noemt Nielsen verrassend.

De paasomzet lag nog wel lager dan die van de "paniekweek" vorig jaar in maart. In week 11 kochten Nederlanders toen massaal in bij de supermarkten omdat nog veel onduidelijk was over de impact van het coronavirus. Dat zorgde voor lege schappen. De omzet die week was 995 miljoen euro.

Volgens Nielsen zullen de supermarktomzetten de komende tijd verder stijgen omdat een groot deel van de horeca nog altijd gesloten is.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.