Auteur

ANP
AFN Nieuws

Flitshandelaar Flow Traders profiteert van drukte op de beurzen

20 apr – 09:00

AMSTERDAM (ANP) - Beursintermediair Flow Traders heeft in de eerste drie maanden van het jaar geprofiteerd van de woelige beurshandel. De opbrengsten voor de 'flitshandelaar' stegen ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Een monsterwinst zoals in het eerste kwartaal van 2020 zat er echter niet in.

Flow Traders zorgt bij de handel op aandelenbeurzen voor de vraag- en aanbodprijzen en strijkt het tussenliggende verschil als inkomsten op. Daardoor maakt het voor de verdiensten van het bedrijf niet uit of de beurskoersen hard omhoog of omlaag gaan. In het eerste kwartaal van dit jaar zorgden onder andere de gekte rond aandelen die favoriet waren onder leden van forumsite Reddit voor een stormachtig koersverloop op de beurzen. Daarnaast braken beursgraadmeters record na record omdat beleggers optimistisch zijn over het herstel van de economische crisis.

De handelsinkomsten van Flow Traders bedroegen daardoor 142,2 miljoen euro, tegenover 130,3 miljoen euro in de laatste drie maanden van 2020. De nettowinst daalde van kwartaal op kwartaal juist licht tot 61,6 miljoen euro, wat vooral te maken had met een aandelenbonus voor personeel van de beursintermedair.

De resultaten zijn fiks lager dan in het eerste kwartaal van 2020, toen Flow Traders profiteerde van de ergste koersverliezen op Wall Street en het Damrak in drie decennia. Daardoor zag het bedrijf zijn winst destijds meer dan vertienvoudigen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Flow Traders boort ook een nieuwe markt aan. Het bedrijf hoopt te profiteren van de toegenomen handel in cryptovaluta's als de bitcoin. Onlangs registreerde Flow Traders zich bij toezichthouder De Nederlandsche Bank voor het verkopen van cryptomunten voor traditioneel geld.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.