Auteur

ANP
AFN Nieuws

Uitbater Mall of the Netherlands positief over versoepelingen

28 apr – 19:47

AMSTERDAM (ANP) - Winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield heeft de indruk dat de situatie in winkelcentra snel weer normaal wordt, wanneer coronabeperkingen worden versoepeld. Dit zou vooral komen door de "opgekropte vraag van de consument", stelt het bedrijf, dat onder meer bekend is van de grote Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Unibail is wereldwijd actief. In diverse Europese landen werden eerder al beperkingen in de winkelstraten opgeheven. In Spanje, Oostenrijk en Zweden lagen de verkopen in de winkelcentra van het bedrijf in maart daarom alweer op zo'n 80 procent van het niveau van 2019. En sommige winkelcentra in de Verenigde Staten lieten zelfs alweer betere cijfers zien dan voor de crisis. Volgens het bedrijf zijn dit "positieve signalen".

Toch stonden de resultaten afgelopen kwartaal over de gehele linie nog onder druk. De omzet was bijna 43 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar. De leegstand in de panden van Unibail liep iets op en het lukte tot nu toe nog maar om ongeveer een derde van alle huren te innen. Veel winkels, dus huurders van Unibail, hebben het al een tijd erg moeilijk door alle coronamaatregelen. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf kan door de aanhoudende onzekerheid nog geen financiële verwachtingen afgeven voor het hele jaar.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.