Auteur

ANP
AFN Nieuws

Turkish Airlines boekt winst door draai naar vracht

4 mei – 12:53

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines heeft in de eerste drie maanden van het jaar een winst geboekt. Daarmee is het een van de eerste bedrijven in de sector die niet meer verlieslatend is, sinds de luchtvaart hard werd getroffen door de coronacrisis. Turkish Airlines zette volop in op vrachtvervoer, waar veel vraag naar bleef.

Behalve de omzet uit de vrachtvluchten, die met 77 procent steeg, wist de Turkse luchtvaartmaatschappij de kosten ook snel terug te brengen. Dat gebeurde bijvoorbeeld door de lonen van piloten met de helft te verlagen. Ook was de luchtvaartmaatschappij minder geld kwijt aan brandstof. Tenslotte had Turkish Airlines voordeel van wisselkoersen en eenmalige belastingmeevallers.

De winst van Turkish Airlines kwam uit op 61 miljoen dollar, een kleine 51 miljoen euro, op een omzet van 1,8 miljard dollar. Vorig jaar kwamen de opbrengsten in de eerste drie maanden nog uit op ruim 2,5 miljard dollar en bedroeg het verlies 327 miljoen dollar.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.