Auteur

ANP
AFN Nieuws

Eigenaar Hoog Catharijne wil miljoenen uitkeren aan aandeelhouders

7 mei – 11:26

PARIJS (ANP) - Winkelvastgoedbedrijf Klépierre, eigenaar van winkelcentra als Hoog Catharijne in Utrecht en Alexandrium in Rotterdam, wil bijna 295 miljoen euro uitkeren aan aandeelhouders. Die beloning volgt op een voor de Europese detailhandel zwaar kwartaal, waarin veel landen winkeliers dwongen de deuren te sluiten. Klépierre was tijdens die tweede lockdown niet scheutig met huurkortingen voor winkeliers.

Klépierre gaf in 2020 nog voor tientallen miljoenen euro's huurverlagingen wegens de coronacrisis. Maar in de eerste drie maanden van 2021 gebeurde dit alleen als lokale autoriteiten de Franse investeerder daartoe dwongen. Wel zegt Klépierre gesprekken te voeren over andere aanpassingen aan de huurvoorwaarden.

In zijn kwartaalbericht stelde Klépierre aandeelhouders, waaronder pensioenuitvoerder APG, een uitkering van 1 euro per aandeel in het vooruitzicht. Volgens bestuursvoorzitter Jean-Marc Jestin moet dit gezien worden als een teken van vertrouwen in het herstel van de resultaten. Nu is nog 45 procent van alle door Klépierre verhuurde winkels gesloten, maar na een versoepeling van de coronamaatregelen in Frankrijk eind mei verwacht het concern dat nog slechts 5 procent dicht is.

De bruto huurinkomsten daalden in de eerste drie maanden van het jaar met ruim 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2020. Dat kwam onder andere door meer leegstand. In totaal kwam er 266,4 miljoen euro aan huur binnen.

Winstcijfers geeft Klépierre niet in zijn kwartaalupdate. Wel verwacht het concern in heel 2021 een netto kasstroom, dus hoeveel geld er daadwerkelijk binnenkomt, van 1,80 euro per aandeel. Daarmee is het bedrijf somberder dan voorheen. Eerder voorspelde de investeerder nog 1,90 euro per aandeel.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.