Auteur

ANP
AFN Nieuws

Sky: veel interesse in theetak Unilever

13 sep – 18:10

LONDEN (ANP) - Unilevers theedivisie trekt veel aandacht van investeerders, meldt de Britse nieuwszender Sky. Zo zou Advent samen met het Singaporese staatsfonds GIC een bod van 4 miljard pond willen uitbrengen, omgerekend ongeveer 4,7 miljard euro. Ook investeerders Carlyle, Clayton Dubilier & Rice en KKR zouden een bod overwegen, net als Cinven dat samen optrekt met het staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi.

Unilever kijkt al sinds midden vorig jaar naar de toekomst van de theetak, met merken als Lipton en Pukka. Als het tot een verkoop komt, dan zou het schoonmaak- en levensmiddelenconcern daar zeker 4 miljard euro voor willen krijgen. De Indiase en Indonesische thee-activiteiten vallen niet onder de te verkopen onderdelen. Ook samenwerkingen die Unilever heeft op het gebied van kant-en-klare theedranken vallen buiten de deal.

Consumenten zijn de afgelopen jaren minder thee gaan drinken en bijvoorbeeld meer ambachtelijke koffie. Daardoor is de omzetgroei bij de theemerken te laag, vindt Unilever-topman Alan Jope. Hij richt de aandacht van zijn bedrijf liever op markten waar wel snelle groei te behalen valt, zoals huidverzorgingsproducten.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.