Auteur

ANP
AFN Nieuws

Recordgroei voor chemicaliëndistributeur IMCD

25 feb – 07:46

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse chemicaliëndistributeur IMCD heeft vorig jaar naar eigen zeggen een recordgroei gehad, met een forse stijging van de omzet en winst. Daarbij profiteerde het bedrijf van groei in alle regio's, maar ook van overnames, waaronder in Mexico en elders in de wereld. Verder wist het in de AEX-genoteerde IMCD de problemen in de wereldwijde toeleveringsketen goed het hoofd bieden.

De omzet van de Rotterdamse groothandel die speciale chemicaliën en voedingsingrediënten verkoopt, vermarkt en distribueert, steeg met 24 procent naar 3,4 miljard euro. De nettowinst sprong met 73 procent omhoog naar 207 miljoen euro. IMCD levert grondstoffen voor producten zoals diervoeding, tandpasta, autolakken en vitaminepillen. Het bedrijf maakt deze grondstoffen niet zelf, maar koopt ze in bij diverse chemiebedrijven.

Topman Piet van der Slikke zegt in een toelichting op de resultaten dat het economisch klimaat nog altijd gunstig is voor het bedrijf. Hij is dan ook optimistisch gestemd over verdere vooruitgang voor IMCD in de toekomst.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.