Auteur

ANP
AFN Nieuws

Winkelverhuurder Unibail-Rodamco richt blik volledig op Europa

30 mrt – 09:28

PARIJS (ANP) - Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield wil vanaf 2024 weer een pure Europese vastgoedspeler zijn. Dat meldde de eigenaar van onder meer winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam bij de presentatie van de groeiplannen voor de komende jaren.

Het bedrijf liet eerder al weten minder aanwezig te willen zijn in de Verenigde Staten. Na de verkoop van het Amerikaanse vastgoed in 2022 en 2023 zal de investeerder in winkelvastgoed zich weer alleen richten op de Europese vastgoedmarkt, met name in de rijkste steden van het werelddeel.

Het concern verwacht daarbij dat de impact van de coronacrisis in 2024 volledig is verteerd en dat de bedrijfswinst in Europa in dat jaar weer op het niveau van voor de pandemie zal liggen. "Tegen 2024 zullen we het bedrijf met succes hebben hervormd om een duurzame groei te realiseren", aldus topman Jean-Marie Tritant.

2 miljard aan projecten

In 2024 verwacht het bedrijf voor 2 miljard euro aan projecten te hebben opgeleverd, die 125 miljoen euro aan huurinkomsten zullen opleveren. Ook wil Unibail de inkomsten uit advertenties en merken opvoeren naar 75 miljoen euro in 2024. Hiervoor richt het bedrijf een nieuw onderdeel op.

Unibail-Rodamco-Westfield handhaafde verder zijn winstverwachtingen voor dit jaar. Ook wil het bedrijf vanaf 2023 weer een duurzaam dividend uitkeren.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.