Auteur

ANP
AFN Nieuws

Oostenrijkse interesse voor materialentak DSM

6 mei – 21:41

HEERLEN (ANP) - Het Oostenrijkse olie- en gasconcern OMV gaat bieden op de materialentak van speciaalchemiebedrijf DSM. Het bedrijf maakte bekend mee te doen aan de tweede ronde van de veiling van dat onderdeel dat door DSM afgelopen september in de etalage werd gezet. Dat onderdeel maakt materialen voor de auto-industrie, maar ook voor de bouw. DSM wil zich meer op voedingsingrediënten en -supplementen richten.

Behalve OMV zou ook het Amerikaanse industriële concern Koch Industries mee willen bieden, aldus persbureau Bloomberg dat zich op ingewijden baseert. Het Duitse chemiebedrijf Lanxess zou samen met investeerder Advent International willen bieden en ook investeringsfonds SK Capital zou het bedrijfsonderdeel willen kopen.

De materialentak van DSM zou meer dan 3 miljard euro op kunnen brengen, verwachten kenners. Vorige maand verkocht het Nederlandse speciaalchemiebedrijf al een onderdeel dat beschermende materialen zoals supersterke vezels maakt. Het Amerikaanse Avient telde daar 1,3 miljard dollar voor neer.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.