Auteur

ANP
AFN Nieuws

Air France-KLM in gesprek over half miljard aan vers kapitaal

20 mei – 08:44

PARIJS (ANP) - Air France-KLM voert vergevorderde gesprekken met de Amerikaanse investeerder Apollo over een kapitaalinjectie van 500 miljoen euro. Als die investering er daadwerkelijk komt, verwacht het luchtvaartconcern een deel van zijn leningen terug te kunnen betalen die de Franse staat verstrekte als noodhulp tijdens de coronacrisis.

Apollo zou het geld willen steken in een dochteronderneming van Air France voor het onderhoud van vliegtuigen, meldt Air France-KLM. Dit onderdeel bezit een aantal reservevliegtuigmotoren.

Air France-KLM werd keihard geraakt door de coronapandemie, die internationale vliegreizen een tijdlang vrijwel onmogelijk maakte. Ook na het opheffen van de strengste beperkingen voor reizigers verkocht de luchtvaartcombinatie minder tickets.

Door de miljardenverliezen heeft Air France-KLM een negatief eigen vermogen, wat betekent dat de totale schuldenberg groter is dan de waarde van alle bezittingen van de vliegmaatschappij. Het concern probeert met nieuwe investeringen het eigen vermogen weer te versterken.

Eerder deze week kondigde Air France-KLM een grote deal aan over luchtvracht met de Franse containervervoerder CMA CGM. Dat laatste bedrijf zal zich voor 9 procent inkopen bij Air France-KLM, wat ook helpt bij het aansterken van het kapitaal.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.