Auteur

ANP
AFN Nieuws

Formule 1 kijken bij Viaplay gaat in prijs omhoog

24 jan – 22:27

DEN HAAG (ANP) - Streamingdienst Viaplay, die in Nederland onder meer Formule 1-races met Max Verstappen en voetbal uit de Engelse Premier League uitzendt, wordt binnenkort duurder. Telecombedrijven KPN en VodafoneZiggo, die Viaplay-abonnementen aanbieden aan hun klanten, bevestigen berichtgeving hierover door verschillende media.

Een Viaplay-abonnement kost nu nog 13,99 euro per maand. Vanaf 1 maart wordt dat 15,99 euro. VodafoneZiggo laat weten die prijsverhoging te volgen. Voor KPN-klanten wordt de tariefwijziging pas per 1 juli doorgevoerd, zegt woordvoerster van KPN. Volgens haar heeft dat te maken met afspraken tussen Viaplay en het telecombedrijf. Viaplay zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

De streamingdienst werd op 1 maart vorig jaar in Nederland gelanceerd. Daarmee ging Viaplay de concurrentie aan met gevestigde namen zoals betaalzender ESPN en streamingdiensten als Netflix, Videoland en Disney+. In oktober had de dienst al meer dan 1 miljoen Nederlandse abonnees. Dit ondanks dat de introductie van Viaplay niet vlekkeloos verliep. Met name fans van de Formule 1 klaagden maandenlang over slechte streams. In juni werd bekend dat Viaplay sommige klanten daarvoor ging compenseren.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.