Auteur

ANP
AFN Nieuws

Europese beurzen in het rood

11 jan – 15:01

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag in de min. Beleggers verwerkten de lagere opening op Wall Street en keken vooruit naar de belangrijke stemming van volgende week in het Britse Lagerhuis over het brexit-akkoord.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de opening van de beurzen op Wall Street 0,1 procent lager op 498,45 punten. De MidKap daalde 0,4 procent tot 689,48 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,7 procent.

AkzoNobel was de grootste stijger bij de hoofdfondsen op Beursplein 5 met een winst van 1,1 procent. Staalproducent ArcelorMittal sloot de rij met een min van 1,7 procent. In de MidKap ging chiptoeleverancier ASM International aan kop met een plus van 1,6 procent. Beursintermediair Flow Traders stond onderaan met een min van 2,8 procent.

Renault

In Parijs daalde Renault meer dan 3 procent. De Franse autobouwer stelt na een intern onderzoek geen bewijs te hebben gevonden dat de in Japan gearresteerde topman Carlos Ghosn fraude heeft gepleegd bij het concern. Ghosn zit al sinds half november vast in Japan op verdenking van onder meer belastingfraude bij Nissan, waar hij ook topman was.

Daimler verloor verder 1,4 procent in Frankfurt. Het Chinese autobedrijf Geely is naar verluidt bezig ruim de helft van zijn belang van bijna 10 procent in zijn Duitse branchegenoot te verkopen. Richemont klom 2,8 procent in Zürich. De Zwitserse producent van luxegoederen heeft in de belangrijke feestdagenperiode last gehad van de protesten door gele hesjes in Parijs, maar zag desondanks de omzet stijgen.

AB InBev

In Brussel zat bierreus AB InBev 2,7 procent in de lift. 's Werelds grootste brouwer overweegt volgens ingewijden een beursgang van zijn Aziatische divisie. Een deal, in welke vorm dan ook, zou het bedrijf miljarden op kunnen leveren.

De euro was 1,1465 dollar waard, tegen 1,1517 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie daalde 2,6 procent in prijs tot 51,24 dollar. Brentolie kostte 2,5 procent minder en werd verhandeld voor 60,18 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.