Auteur

ANP
AFN Nieuws

'Duidelijk pad naar winstgevendheid Takeaway'

9 okt 2019 – 10:10

AMSTERDAM (AFN) - Hoewel de resultaten van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com enigszins aan de lichte kant waren, liet het bedrijf wel een "duidelijke route" naar winstgevendheid zien. Dat zeggen analisten van RBC, die een iets sterkere groei van het aantal bestellingen hadden verwacht.

De overname van de Duitse tak van Delivery Hero leidde in dat land tot een "sterke groei" van de bestellingen. Ook behaalde Takeaway in zowel Nederland als Duitsland een positief operationeel resultaat (ebitda). Dat gold ook voor de onderneming als geheel, waarmee Takeaway voorloopt op de verwachtingen van de marktvorsers van RBC. Die hebben een outperform-advies voor Takeaway.

Volgens analisten van ING presteerde Takeaway volgens verwachting. Zij hadden iets meer verwacht van de prestaties in Nederland, maar waren blij verrast door de Duitse en overige resultaten die hun verwachten juist licht overtroffen. De Nederlandse prestaties waren bovendien te verklaren door een extra zondag in dezelfde periode een jaar eerder. ING heeft een buy-advies met een koersdoel van 105 euro.

Het aandeel Takeaway stond woensdag rond 09.35 uur 2,6 procent hoger op 71,75 euro.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.