In verband met de extreme koersbewegingen is het mogelijk dat wij voor sommige Sprinters geen laatkoers afgeven. Het is dan niet mogelijk om deze Sprinters aan te kopen.

Auteur

ANP
AFN Nieuws

'Kleine opdrachten Boskalis toch positief'

17 dec 2019 – 09:57

AMSTERDAM (AFN) - De twee nieuwe offshorecontracten voor Boskalis betreft twee kleineren contracten, maar ze vormen wel weer een aanvulling op het orderboek voor volgend jaar. Dat zeggen analisten van KBC Securities over de aankondiging van het beursgenoteerde bedrijf.

De contracten hebben een gezamenlijke waarde van circa 85 miljoen euro. In Taiwan gaat de baggeraar en maritiem dienstverlener erosiebescherming aanbrengen rond de funderingen voor een nieuw offshore windpark. In Denemarken wordt een vier kilometer lange gaspijpleiding in de zeebodem geïnstalleerd. De uitvoering van beide projecten staat gepland voor 2020. Het contract in Taiwan werd toegekend door Yunneng Wind Power, in Denemarken door Energinet Gas.‎

Analisten van ING beseffen dat de opdrachten niet direct een enorm verschil maken, maar vinden dat de recente stroom aan positief nieuws rond Boskalis het nodige optimisme rechtvaardigt. Langzaam maar zeker wordt de zichtbaarheid van de verschillende bedrijfsonderdelen daardoor beter. Dat is volgens de marktvorsers een noodzakelijke stap voordat de marges omhoog kunnen.

KBC heeft accumulate-advies voor Boskalis met een koersdoel van 22 euro. ING heeft het advies op buy staan en het koersdoel op 26,25 euro. Het aandeel Boskalis stond dinsdag rond 09.40 uur 0,7 procent hoger op 22,66 euro.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.