Auteur

ANP
AFN Nieuws

Accell schrapt dividend vanwege coronavirus

25 mrt – 18:15

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenproducent Accell heeft besloten geen dividend te betalen. Het bedrijf schrapt het voorstel daartoe van de agenda voor de aandeelhoudersvergadering vanwege de "onvoorziene" impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de onzekerheid over de duur van de pandemie.

Het eerste halfjaar is voor de Europese fietsindustrie doorgaans de belangrijkste periode. Momenteel zijn fietsenwinkels echter gesloten en mogen mensen toch niet de straat op. Dat heeft een "zeer negatief effect op de omzet en winst" van Accell in de eerste jaarhelft. De fabrieken van het bedrijf draaien op 30 procent van de normale capaciteit om kosten te besparen.

Accell heeft 50 miljoen euro opgenomen uit een bestaande kredietfaciliteit. Daarnaast is het bedrijf van plan om gebruik te maken van de verschillende regelingen die overheden aanbieden om bedrijven te helpen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.