Auteur

ANP
AFN Nieuws

Heijmans keert over 2019 toch geen dividend uit

26 mrt – 08:10

ROSMALEN (AFN) - Bouwer Heijmans keert vanwege de coronacrisis toch geen dividend uit over boekjaar 2019. Volgens de bouwer is de impact van de crisis op de resultaten dit jaar ongewis. Met het oog op de onduidelijke vooruitzichten is het eerdere voorstel ingetrokken.

Het intrekken van ons dividendvoorstel is volgens topman Ton Hillen geen fijne maatregel. " Juist nu we hadden voorgesteld om na een moeilijke periode het dividend weer te hervatten. De voornaamste les die ik zelf uit onze eigen crisisjaren 2016-2017 heb geleerd, is dat vroegtijdig acteren essentieel is", zei hij. "Op dit moment hebben we simpelweg onvoldoende zicht op hoe lang en hoe hevig het coronavirus ons bedrijf gaat beïnvloeden."

Volgens Hillen is Heijmans dit jaar goed begonnen. Tot op heden zijn omzet en resultaat in lijn met de verwachtingen. Ook de orderportefeuille is volgens hem nog op een goed niveau. Heijmans verwacht dat de gevolgen van de overheidsmaatregelen om de crisisuitbraak in te dammen in de komende weken voelbaar zullen worden. Het sluiten van sommige Europese grenzen, het deels wegvallen van buitenlandse werknemers en de stagnerende toevoer van materialen zullen volgens de onderneming impact op de productiviteit.

Aandeelhouders

Heijmans meldde tevens dat de aandeelhouders op 15 april in gewijzigde vorm doorgaan, waarbij het agendapunt over het dividendvoorstel is geschrapt. De onderneming heeft een aantal maatregelen genomen om de vergadering op een verantwoorde manier te laten plaatsvinden met minimale kans op infectierisico's.

Heijmans geeft aandeelhouders de mogelijkheid de vergadering op afstand te volgen. Zij hebben ook de mogelijkheid om virtueel te stemmen. Daardoor hoeven aandeelhouders niet fysiek aanwezig te zijn. Verder krijgen de investeerders tot en met vrijdag 10 april de tijd om vragen te stellen en opmerkingen te maken over de agendapunten.

Vragen stellen per mail

Heijmans overweegt nog de mogelijkheid van het vragen stellen per mail tijdens de vergadering zelf. Deelnemers die dit willen, moeten dat bij de onderneming melden. De vergadering vindt overigens plaats op het hoofdkantoor van Heijmans in Rosmalen, aangezien de beoogde vergaderlocatie vanwege de coronacrisis is gesloten.

Heijmans benadrukt dat in de aanloop naar de aandeelhoudersvergadering altijd nog besloten kan worden om deze uit te stellen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.