In verband met de extreme koersbewegingen is het mogelijk dat wij voor sommige Sprinters geen laatkoers afgeven. Het is dan niet mogelijk om deze Sprinters aan te kopen.

Auteur

ANP
AFN Nieuws

Flink hogere winst voor investeerder HAL

26 mrt – 18:15

ROTTERDAM (AFN) - Investeerder HAL heeft de winst afgelopen jaar flink opgevoerd. Belangrijkste reden daarvoor was de verkoop van het belang in optiekketen GrandVision aan brillenreus EssilorLuxottica.

De winst kwam uit op 666 miljoen euro, waar in 2018 onder de streep nog 155 miljoen euro overbleef. De verkoop van GrandVision betekende dat onder meer afschrijvingen op die bezitting werden beëindigd wat de nettowinst met 193 miljoen euro opdreef. Ook hadden buitengewone baten bij tankopslagbedrijf Vopak een positief effect van 103 miljoen euro.

Al eerder had HAL bekendgemaakt dat de nettovermogenswaarde van zijn deelnemingen vorig jaar met 2,7 miljard euro was gestegen. Alle bezittingen tezamen waren eind december 13,7 miljard euro waard. De afgelopen tijd zijn door de forse verliezen op de aandelenmarkten de deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven zo'n 1,8 miljard euro minder waard geworden.

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid voor bedrijven waar HAL een belang in heeft. Mede daarom doet HAL geen uistpraken over de te verwachten winst voor dit jaar. Wel wordt de aandeelhoudersvergadering vanwege de virusuitbraak op de lange baan geschoven.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.