Auteur

ANP
AFN Nieuws

Brussel keurt Franse steunmaatregel voor luchtvaart goed

31 mrt 2020 – 17:02

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie oordeelt dat een Frans overheidsplan om luchtvaartmaatschappijen uitstel van belastingbetaling te geven, geen ongeoorloofde staatssteun is. De Franse maatregel is erop gericht om luchtvaartmaatschappijen gedeeltelijk te compenseren voor de schade als gevolg van de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

Met het oordeel krijgt de maatregel van Parijs groen licht. Het Werkingsverdrag van de Europese Unie (TFEU) geeft de Europese Commissie de mogelijkheid om steunmaatregelen van lidstaten goed te keuren als die gericht zijn op het beperken of compenseren van schade die een direct verband houdt met uitzonderlijke omstandigheden. Volgens eurocommissaris Margrethe Vestager (mededinging) is zowel sprake van zulke omstandigheden als van een direct verband tussen het omzetverlies van de luchtvaartmaatschappijen en de corona-uitbraak. Ook is de Franse maatregel volgens haar proportioneel.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.