Auteur

ANP
AFN Nieuws

Albert Heijn belooft meer vaste banen in distributiecentra

7 mei – 20:04

UTRECHT (ANP) - Albert Heijn heeft met de vakbonden afgesproken meer medewerkers van zijn distributiecentra een vast contract te geven. Het gaat weliswaar om slechts dertig banen, maar vakbonden CNV en FNV noemen de afspraken die ze overeenkwamen bij cao-onderhandelingen een stap in de juiste richting. De afgelopen tien jaar heeft Albert Heijn volgens de bonden geen nieuwe vaste banen gecreëerd.

De ongeveer 5000 werknemers van de vijf distributiecentra van Albert Heijn krijgen er tot half april 2023 ook in twee stappen loon bij, in totaal 5,75 procent. Ook werden er afspraken gemaakt over eerder stoppen met werken en een verlengde baangarantie.

CNV laat weten niet ontevreden te zijn met het bereikte resultaat. Die bond legt de afspraken neutraal voor aan de leden, laat onderhandelaar Soraya Faez weten. FNV is iets opgewekter. Bondsbestuurder Özcan Colak stelt tevreden te zijn met het resultaat. Ook bij FNV mogen de leden nog stemmen over de nieuwe cao-afspraken.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.