Auteur

ANP
AFN Nieuws

'PostNL en GLS vervolgd in België voor sociale fraude'

8 mei – 12:11

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Post- en pakketbedrijven PostNL en GLS worden in België vervolgd voor sociale fraude. Aannemers en onderaannemers die voor het bedrijf werken zouden deze fraude structureel plegen. Zo moeten chauffeurs lange dagen maken, worden ze onderbetaald en is er mogelijk sprake van schijnzelfstandigheid. Dat meldt de Belgische krant De Tijd

Ook worden coronamaatregelen niet altijd nageleefd. Naast PostNL en GLS zijn ook een aantal onderaannemers gedagvaard.

In februari werd al bekend dat de Belgische belastinginspectie BBI onderzoek doet naar onderaannemers die voor PostNL pakketjes bezorgen in België en geen btw of belastingen betalen. In interne documenten werden zelfs namen ontdekt van bedrijven die al failliet waren verklaard en toch nog als erkende onderaannemers in België pakjes leverden voor PostNL.

PostNL heeft aan de krant bevestigd dat het bedrijf is gedagvaard met betrekking tot "onderzoeken in de logistieke sector naar samenwerkingen met bezorgondernemers", schrijft De Tijd. PostNL zegt volledig mee te werken maar wil verder niet op de zaak in gaan. GLS was voor de krant nog niet bereikbaar voor commentaar.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.