Auteur

ANP
AFN Nieuws

Wolters Kluwer betaalt ruim 90 miljoen euro voor softwarebedrijf

14 mei 2021 – 17:13

ALPHEN A/D RIJN (ANP) - Informatie- en dataleverancier Wolters Kluwer neemt het Amerikaanse Vanguard Software over. Het in Amsterdam beursgenoteerde fonds betaalt omgerekend dik 90 miljoen euro in contanten voor het softwarebedrijf dat vooral gespecialiseerd is in op de cloud gebaseerde planningsoplossingen.

Vanguard heeft verschillende zakelijke klanten in meer dan 60 landen. Het bedrijf helpt hen onder meer bij het optimaliseren van het voorraadbeheer, ook om kosten omlaag te krijgen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie, algoritmische modellering en procesautomatisering.

Vanguard was vorig jaar goed voor een omzet van 7,2 miljoen dollar. Daarvan kwam het grootste deel vanuit de Verenigde Staten. Wolters Kluwer verwacht dat de overname binnen 3 tot 5 jaar zal renderen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.