Auteur

ANP
AFN Nieuws

Bedrijf achter Cartier neemt Belgisch tassenmerk Delvaux over

30 jun – 19:33

BELLEVUE (ANP/BLOOMBERG) - Richemont, het Zwitserse luxeconcern achter bijvoorbeeld de juwelen en horloges van Cartier, lijft de Belgische handtassenfabrikant Delvaux in. Daarmee krijgt Richemont er weer een nieuw luxemerk bij.

Delvaux was in handen van de miljardairs en broers Victor en William Fung uit Hongkong en Temasek Holdings uit Singapore. Het merk staat bekend om handtassen zoals Brilliant, die een handvat aan de bovenkant en een gespsluiting heeft. De duurste versie van die tas kost 7500 euro.

Richemont heeft niet bekendgemaakt wat het neertelt voor het Brusselse bedrijf. Persbureau Bloomberg meldde in april dat Delvaux tussen de 500 miljoen en 600 miljoen dollar moest opbrengen. Delvaux werd in 1829 opgericht en werd in 1883 hofleverancier voor het Belgische koningshuis.

In de wereld van de luxemerken is al jaren een consolidatieslag gaande. Richemont, dat ook achter horlogemerk IWC Schaffhausen, juwelenmerk Van Cleef & Arpels en modemerk Chloé zit, is in een concurrentiestrijd verwikkeld met de Franse concerns LVMH en Kering. LVMH is vooral bekend van mode- en tassenmerk Louis Vuitton en champagne van Moët & Chandon, Kering is het moederbedrijf van onder meer Gucci.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.