Auteur

ANP
AFN Nieuws

Philips gaat toeleveranciers helpen bij verlagen CO2-uitstoot

28 okt 2021 – 10:34

AMSTERDAM (ANP) - Zorgtechnologiebedrijf Philips wil de CO2-uitstoot van zijn toeleveranciers verminderen. Het bedrijf wil die toeleveranciers daarbij ondersteunen. Philips' doel is dat 50 procent van de toeleveranciers zich vastlegt om de uitstoot in 2025 verlaagd te hebben naar wat de klimaatwetenschap noodzakelijk acht voor het halen van de klimaatdoelen van Parijs. Volgens Philips heeft het steunen van zijn toeleveranciers zeven keer meer invloed dan dat het terugbrengen van de eigen CO2-uitstoot had.

Philips is zelf sinds vorig jaar CO2-neutraal en wil de kennis die het in dat proces heeft opgedaan nu delen. "We staan op een belangrijk punt waar we de wereldwijde overgang naar klimaatneutrale, circulaire en niet-verkwistende economieën en maatschappijen moeten versnellen", geeft topman Frans van Houten aan.

Philips zegt dat toeleveranciers onder meer kunnen profiteren van de kennis van het zorgtechnologieconcern en daarbij ontwikkelde technieken. Ook kunnen ze gunstigere betalingsvoorwaarden krijgen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.