Auteur

ANP
AFN Nieuws

Philips bestrijdt deel bevindingen FDA rond slaapapneuapparaten

24 nov 2021 – 13:07

AMSTERDAM (ANP) - Philips bestrijdt dat er honderdduizenden klachten zijn binnengekomen over zijn slaapapneuapparaten. Dat getal van 220.000 klachten kwam naar voren uit een rapport van de Amerikaanse toezichthouder FDA die een controle deed bij Philips. Maar volgens het medisch technologiebedrijf zijn er slechts zo'n 1250 klachten.

Philips zegt dat het aantal van de FDA allerlei meldingen bevat uit de eigen database van de onderneming. Het overgrote merendeel daarvan heeft geen betrekking op de klachten met het geluiddempend schuim. Zo zitten er bijvoorbeeld meldingen van andere reparaties, en vragen van patiënten over ongerelateerde zaken bij.

Ook met de opmerking van de FDA dat Philips eerder van de zaak afwist is het bedrijf het niet eens. "We kregen een aantal jaren enkele klachten per jaar en die zijn als individuele zaken behandeld", legt topman Frans van Houten uit. Volgens Philips werd pas begin dit jaar duidelijk dat er een patroon was en is toen actie ondernomen.

Van meer geld opzijzetten dan de 500 miljoen euro die Philips al reserveerde, is dan ook voorlopig geen sprake. "We bekijken dat tijdens elke rapportage, dus zullen we dat voor onze jaarcijfers weer evalueren", aldus Van Houten.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.