Auteur

ANP
AFN Nieuws

'AMG profiteert van metaalprijzen'

1 nov 2018 – 09:17

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist AMG heeft de hoger dan verwacht resultaten in het derde kwartaal vooral te danken aan de gestegen verkoopprijzen van chroom, vanadium en titanium. Dat schrijven analisten van ING. Ook de divisie Engineering deed het beter dan verwacht. Dat merkten ook analisten van Kempen op.

Door de sterke resultaten verhoogde AMG de winstverwachting en zette het de prognose voor het bedrijfsresultaat op meer dan 200 miljoen dollar. De ING-kenners wijzen erop dat de consensus van analisten al op 200 miljoen dollar staat, maar denken zelf dat het bedrijfsresultaat wel op 210 miljoen tot 220 miljoen dollar uit zou kunnen komen. De marktvorsers van Kempen noemen de prognoses voor het bedrijfsresultaat in het vierde kwartaal ,,conservatief''.

Kempen wijst ook op de hogere omzetgroei die AMG verwacht voor 2019. Die wordt volgens de analisten vooral veroorzaakt door een verhoging van de productie van spodumeen. Voor de lithiumproductie lijkt het erop dat AMG alleen wil uitbreiden met een samenwerkingspartner, stelt ING. Het technische en commerciële risico zou in die situatie lager zijn.

Favorietenlijst

ING houdt vast aan zijn buy-advies met een koersdoel van 60 euro. Kempen geeft ook een buy-advies, maar heeft het koersdoel op 50 euro staan. Bij Kempen staat AMG ook op de favorietenlijst.

Het aandeel AMG stond donderdag rond 10.05 uur 7,9 procent hoger op 45,62 euro.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.