Auteur

ANP
AFN Nieuws

Hoofdindex Amsterdam op winst

11 feb – 14:51

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters gingen vooruit. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaast wordt er uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China.

De AEX noteerde omstreeks 15.45 uur 0,6 procent hoger op 530,90 punten. De MidKap steeg 1,1 procent naar 718,71 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 1 procent bij.

De hoofdindex in Milaan dikte 1,3 procent aan. De Italiaanse banken waren in trek. Banco BPM en UniCredit wonnen ruim 6 en dik 2 procent na berichten dat de kapitaalbuffers van de banken in Italië binnen de comfortzone van de Europese Centrale Bank (ECB) liggen.

Maaltijdbezorging

In de Amsterdamse MidKap stond Takeaway.com (plus 2,1 procent) in de belangstelling na een brief van Cat Rock Capital Management, waarin de activistische belegger schrijft dat het Britse maaltijdbezorgbedrijf Just Eat een fusie moet aangaan met een branchegenoot. Cat Rock heeft volgens een recente melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tevens een belang van bijna 4,9 procent in Takeaway.

Baggeraar Boskalis won 0,8 procent na de verkoop van zijn belang in samenwerkingsverband Saam Smit Towage.

Buitenland

Verder veerde de koers van Ordina bijna 8 procent op, volgens analisten door overnamespeculatie. Heijmans klom 2,5 procent. Het bouwbedrijf gaat 300 tot 400 woningen ontwikkelen en bouwen in Vlaardingen. De deal levert naar verwachting tussen de 80 miljoen en 100 miljoen euro op.

Euronext steeg 0,1 procent. De beursuitbater verhoogde zijn overnamebod op de Noorse branchegenoot Oslo Børs naar ongeveer 690 miljoen euro. Oslo Børs gaat het nieuwe bod bestuderen, maar ziet nog altijd meer heil in een toekomst met het Amerikaanse Nasdaq, dat ook een bod op tafel heeft gelegd.

De euro was 1,1292 dollar waard, tegen 1,1328 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent minder op 51,57 dollar. Brent zakte 1,2 procent in prijs tot 61,38 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook disclaimer.